News

SKIDATA B.V.

Lübeck 2
2993 LK Barendrecht

Tel.: +31 (0)180 692100
Fax: +31 (0)180 692099

E-mail: info.nl@skidata.com

SKIDATA acquireert het intellectueel eigendom en het product kentekenherkenning van Parkingware!

In antwoord op de toenemende belangrijkheid van het kenteken als identificatie middel binnen parkeren heeft SKIDATA besloten per 15 mei 2016 het intellectueel eigendom en de producten PARKSENZ, Gate ID camera, Vigo camera reader en OVIS over te nemen van Parkingware.

Met deze overname kan SKIDATA kentekenherkenning nog beter integreren in haar bestaande productportfolio. Zo kan er sneller worden ingespeeld op de actuele trends zoals het vervagen van de verschillen tussen on- en off-street parkeren, “ticketless” parkeren (zonder pas of ticket binnenrijden), het online reserveren van een parkeerplaats, het controleren van de vervuilingsklasse van het voertuig en het online controleren van parkeerproducten (vergunninghouders, belparkeerders, etc.) via bijvoorbeeld het Nationaal Parkeer Register. Daarnaast biedt deze stap ons de mogelijkheid onze service en dienstverlening op dit vlak te optimaliseren.

Als “Solution Provider” ziet SKIDATA kentekenherkenning als geïntegreerd onderdeel van de totaal oplossing in parkeren.

Gemeente Haarlem lanceert innovatieve parkeerservice voor ondernemers

HAARLEM, 30 mei 2016

Op 30 mei 2016 lanceren de gemeente Haarlem, Spaarnelanden en SKIDATA de ‘sweb.validate’, de slimme en eenvoudige parkeervergoeding. Deze applicatie biedt ondernemers de mogelijkheid om parkeerkosten voor klanten te betalen. Haarlem is de eerste stad ter wereld waar ondernemers gebruik kunnen maken van deze service.

Haarlemse hotels, restauranthouders, winkeliers en andere ondernemers kunnen met de online toepassing de parkeerkosten van klanten, die parkeren in de openbare gemeentelijke parkeergarages in Haarlem, helemaal of deels vergoeden. De hoogte van de korting wordt bepaald door de ondernemer zelf. Dat maakt het systeem flexibel en uniek.

Haarlemse ondernemers koesterden al lang de wens om klanten extra service en gemak te bieden op het gebied van parkeren en hebben de vraag neergelegd bij de gemeente en Spaarnelanden die eigenaar en beheerder zijn van de parkeergarages. Spaarnelanden is op zoek gegaan naar een leverancier; die bleek er niet te zijn. Het van oorsprong Oostenrijkse bedrijf Skidata zag wel brood in deze toepassing en bood aan om voor Haarlem de applicatie te ontwikkelen.

Hotel Carlton Square Haarlem heeft de applicatie anderhalve maand getest en wil nooit meer zonder. Sales en Marketingmanager Joost Keus van Carlton Square is laaiend enthousiast. “Ons hotel kan heel eenvoudig en gastvrij onze gasten nét dat extra stukje service bieden. Voorheen kregen we veel feedback over de hoge parkeerkosten en gedoe met koffers en tassen bij de automaat. Nu de parkeerkosten gewoon meegenomen worden in de factuur, klaagt niemand meer.”

Met de online applicatie kunnen ondernemers zelf bepalen welke service zij hun klanten willen bieden op het gebied van parkeren. Zo kunnen ze kiezen voor een betaalservice, waarmee klanten parkeergeld bij hen betalen en daarna direct uitrijden, zonder eerst langs een betaalautomaat te lopen. Ook klantenkorting op parkeergeld behoort tot de mogelijkheden.

Haarlem is de eerste gemeente in Nederland waar deze applicatie wordt geïntroduceerd en is onderdeel van het programma ‘Moderniseren parkeren’. Andere gemeenten hebben inmiddels al interesse getoond om de applicatie ook te gaan gebruiken.

Airport Schiphol opens new parking facility “Smart Parking”

Amsterdam 14 April 2016. Schiphol Airport has announced its new parking facility called “Smart Parking”.

The airport expanded its passenger service with an additional 2600 spaces new built parking, offering really “smart” tools like parking space reservation via Internet, license plate recognition and many more. Customer service is one of the airport top priorities and the new parking area should increase the comfort for their visitors.

At the official opening on April 14th a big red bow with the indication “Schiphol verbindt. Al 100 jaar” covered the whole car park. Incredible - Schiphol Airport is celebrating this year its 100th anniversary! In 1916 Netherlands’s first airport was built by pioneers with courage and vision, who believed in change and progress. Huge congratulations from our side and a big thank you to the whole Schiphol team for the great collaboration in the past 24 years!

SKIDATA wins public tender for the city of Amsterdam to equip 22 parking facilities

The city of Amsterdam puts its confidence in the high-quality access solutions from SKIDATA.

The city of Amsterdam exploits more than 25,000 parking lots in 22 garages. The value-based public tender was focused on a long-term partnership to explore future parking technologies, services and innovations like paying by mobile phones and the introduction of e-ticketing.

Met TAP&GO contactloos de Parkeergarage in- en Uitrijden

Met Tap&Go zonder parkeerticket parkeren

Met Tap&Go kunnen parkeerders een parkeergarage in- en uitrijden door hun bankpas of credit kaart voor te houden bij de kaartlezer van de inrit. Bij het inrijden wordt na het voorhouden van de bankpas een anonieme, unieke transactie in het systeem gestart. Uitrijden gaat net zo gebruiksvriendelijk als het inrijden. Door de bankpas voor de lezer te houden, herkent het systeem de pas en de daaraan gekoppelde unieke transactie en wordt het parkeertarief berekend en direct verrekend. Het invoeren van een pincode is hierbij niet nodig. Snel en simpel.  

Comfortabel en efficiënt

Tap&Go levert veel comfort op voor de bezoeker van de parkeergarage. Zo hoeft de bezoeker niet langer een parkeerticket uit te nemen en te bewaren en is het niet nodig dat de bezoeker nog langs een betaalautomaat gaat om te betalen. Een ander voordeel is dat met de Tap&Go methode real-time parkeren kan worden gerealiseerd. Het parkeertarief wordt dan berekend op de werkelijk geparkeerde tijd al dan niet gebaseerd op betalen per minuut. Voor exploitanten en eigenaren betekent Tap&Go tevens dat de handling van contant geld en de daarmee gepaard gaande kostenpositie wordt gereduceerd.

Betalen met je mobiel

Contactloos betalen is de toekomst. Je kunt al in sommige winkels contactloos betalen, zelfs al met je mobiel. Bij parkeergarages en afgesloten terreinen is een dergelijke betaaloplossing uitdagender omdat bij het inrijden van een parkeerfaciliteit reeds een unieke transactie gestart dient te worden welke gekoppeld is aan de bankpas en er geen persoonsgegevens opgeslagen mogen worden. Met Tap&Go, op basis van het voorhouden van de pas en het direct afrekenen van het parkeertarief, is een eerste stap gezet in de wereld van contactloos betalen. “Met het mogelijk maken van contactloos parkeergeld betalen met je bankpas, zijn we klaar voor de mogelijkheden van de nabije toekomst. Denk aan het in- en uitrijden met je mobiel”, zegt Erik Snijders.

SKIDATA

SKIDATA levert al ruim 35 jaar optimale toegangsoplossingen en is dé toonaangevende aanbieder van parkeeroplossingen in Nederland. Interesse in onze betaaloplossingen? Neem voor nadere informatie contact op met uw accountmanager, telefoon 0180-692100, of mail uw vraag naar info.nl@skidata.com. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

With SKIDATA to the mobility of the future

The word "mobility" is on everyone's lips. Not only in terms of the Internet - we are always online, anytime and anyplace - but also in terms of our traffic volume. Most of us are travelling by car more often than the previous generation did. The result is an increase in traffic and congestion.

For this reason, it is now more important than ever to offer intelligent and sustainable mobility solutions. The aim is to unite the stationary and moving traffic as well as to identify ways to ease the transition from automobiles to public transport. In short, we at SKIDATA want to bring our customers one step closer to the mobility of the future.

Are you up for it? Learn more about Smart Mobility and our solutions in our latest video.

NMBS Holding en SKIDATA zetten hun samenwerking verder

SKIDATA werd bekroond met het nieuwe raamcontract om de Belgische stationparkings uit te rusten voor de komende vijf jaar.  NMBS Holding en haar dochtermaatschappij ICTRA kondigden de aanbesteding aan in 2012. Naar aanleiding van deze tender werd beslist om de samenwerking tussen NMBS Holding en SKIDATA verder te zetten.

Gedurende de selectieprocedure voor de uitrusting van toekomstige stationparkings, koos NMBS Holding voor SKIDATA, wereldwijd marktleider op het gebied van parkeerbeheersystemen.  Dit bevestigt de bestaande samenwerking tussen deze beide bedrijven, bestaande sinds 2008.
Voor het komende project, wat bestaat uit de inrichting van nieuwe stationparkings voor de komende vijf jaar, zal SKIDATA optreden als hoofdaannemer.  Het bedrijf gevestigd in Salzburg heeft de opdracht om zorg te dragen voor alle organisatorische en technische aspecten van het project, in samenwerking met de verschillende afdelingen binnen de NMBS Holding.

Een succesvolle samenwerking gaat verder
NMBS Holding beheert parkings op 37 van de belangrijkste Belgische stations, alsook onbewaakte parkings.  In 2008, richtte NMBS Holding haar filiaal B-Parking op, dewelke instaat voor het beheer van de parkings.  Tussen 2008 en 2012 werden 28 parkings op 21 stations uitgerust met SKIDATA producten, wat resulteerde in 16.600 parkeerplaatsen.
Voor 2013 worden ongeveer 10 nieuwe bijkomende installaties verwacht.

Tools “in the line of Duty for Mobility”
Voor NMBS Holding en B-Parking, heeft SKIDATA tools aangeleverd die gecentraliseerd beheer mogelijk maken in drie controle kamers.  Dankzij sweb.Control, kunnen de bewakingsteams op afstand alle parkeergarages beheren en, indien nodig, 24/7 ingrijpen in geval een klant ondersteuning nodig heeft.  Dankzij het ICTRA netwerk werden alle locaties uitgerust met camera’s, die werden geïntegreerd in het management platform sweb.Control.
In de nieuwe algemene overeenkomst, kreeg SKIDATA ook de opdracht om het lezen van MOBIB-kaarten te integreren. Deze mobiliteitspassen maken de toegang mogelijk tot de parkeergarages, de treinrit en het openbaar vervoer in Brussel. Deze ontwikkeling zal worden geïntroduceerd op locatie in april.

Nieuwe SKIDATA oplossing
Een belangrijke innovatie in dit project is de virtualisatie van servers, die worden toegewezen aan verschillende parkings. Gesteund door het NMBS Holding glasvezelnetwerk, creëerde SKIDATA een private “cloud”, waarbij een virtuele integratie van de verschillende parkings mogelijk is. Deze elektronische opbouw voorziet tevens een mogelijke integratie van een aantal gedecentraliseerde verkooppunten, zoals tellers op verschillende treinstations, waar parkeerdiensten worden aangeboden.

SKIDATA ontwikkelt eerste systeem voor gratis parkeren met OV-chipkaart

In opdracht van Stadsregio Rotterdam heeft SKIDATA een parkeersysteem ontwikkeld, waarmee een gebruikte OV-chipkaart dient als betalingsmiddel. Dankzij dit systeem kunnen OV-reizigers zelf het gratis parkeren afhandelen bij de automaten en zijn de toezichthouders op P+R terreinen niet meer belast met de controle hierop. Het nieuwe systeem is als pilot ingesteld op P+R Alexander en zal, na gebleken succes, ook ingevoerd worden op andere P+R locaties in de regio Rotterdam.

>> Lees er meer over!

SKIDATA Netherlands (SKIDATA B.V.)
Lübeck 2
2993 LK Barendrecht
Tel.: +31 (0)180 692100
Fax: +31 (0)180 692099
E-mail: info@skidata.nl