SKIDATA Amsterdam

SKIDATA B.V.

Lübeck 2
2993 LK Barendrecht

Tel.: +31 (0)180 692100
Fax: +31 (0)180 692099

E-mail: info@skidata.nl

SKIDATA wint Europese aanbesteding van gemeente Amsterdam

Met ruim 30 parkeergarages in Amsterdam was SKIDATA al ruim vertegenwoordigd in de hoofdstad, maar wie binnenkort in een gemeentelijke  parkeergarage in het centrum van  Amsterdam parkeert, verkrijgt ook op die parkeerlocaties toegang via een SKIDATA systeem. De beheerder, Parkeer Gebouwen Amsterdam,  is na Londen de grootste gemeentelijke exploitant van parkeergarages in Europa. Er was SKIDATA dus alles aan gelegen de Europese openbare aanbesteding voor vier garages tegelijk te winnen. Waarom koos gemeente Amsterdam voor SKIDATA?

SKIDATA wint Europese aanbesteding van gemeente Amsterdam!

Markenhoven, Piet Hein en Stadhuis/Muziektheater en Willemspoort zijn vier parkeergarages die Parkeer Gebouwen Amsterdam  in het centrum beheert met een totaal aantal van 1780 parkeerplaatsen.  In 2011 begon de voorbereiding voor een Europees aanbestedingstraject. Doel: alle parkeerapparatuur in de garages vervangen of - in het geval van Willemspoort - aanschaffen. Roelof Hellemans, directeur Parkeergebouwen Amsterdam: "Geen sinecure in een markt waar zich veel leveranciers bevinden en de ontwikkelingen vooral de laatste twee jaar erg snel gaan. SKIDATA is een partner die werkt vanuit een betrouwbaar en stabiel Parkeer Management Systeem, die vanuit techniek meedenkt naar de commerciële kansen en mogelijkheden voor Parkeer Gebouwen Amsterdam."

Welke selectiecriteria hanteerde gemeente Amsterdam?

SKIDATA was een van inschrijvers op de openbare aanbesteding, waarbij moest worden voldaan aan criteria als prijs, technische eisen, minimale bedrijfsgrootte van de leverancier, implementatie en toekomstige ontwikkelingen. Inmiddels gebruikelijke onderdelen bij een aanbesteding. Maar ook een uitgebreid onderhoudscontract maakte deel uit van de levering voor de leverancier. Roelof Hellemans: “Daarmee willen wij marktconform werken, zowel het preventief als correctief onderhoud wordt straks vrijwel volledig door SKIDATA gedaan. Juistheid en correctheid van data geeft ons de commerciële slagkracht om de klant zo goed mogelijk te bedienen.”

Stabiel, toekomstgericht systeem gaf doorslag

Een team van technische en marketingdeskundigen boog zich over de inschrijvingen. “Dat was een hele klus, aangezien de inschrijvingen uit dikke stapels papier met veel details bestonden”  vervolgt Hellemans. 

“ De gunningscriteria bestonden niet alleen uit prijscomponenten, maar ook uit nadrukkelijk kwalitatieve elementen zoals bijvoorbeeld een implementatieplan en de toekomstgerichtheid en van het systeem.” 

SKIDATA scoorde goed op de afzonderlijke selectiecriteria. Extra pluspunt in de besluitvorming: SKIDATA levert stabiele, modulair uitbreidbare systemen die upwards compatibel zijn  en al volledig zijn voorbereid op nieuwe ontwikkelingen zoals het betalen met GSM en betaling met de OV-chipkaart. Zo kwam SKIDATA met de meeste punten uit de aanbesteding naar voren. Er is een raamovereenkomst afgesloten voor de levering en implementatie van de parkeerapparatuur alsmede  het beheer en onderhoud. In eerste instantie heeft de overeenkomst een looptijd van vier jaar, met een optie tot verlenging van viermaal één jaar. 

Wie is de volgende?

Het succes in de gemeente Amsterdam is niet de eerste prominente aanbestedingszege. Ook de gemeenten Rotterdam, Nieuwegein en Groningen zijn via een aanbesteding tot de conclusie gekomen dat SKIDATA de juiste partner is. Grote namen in gemeenteland, maar bij SKIDATA denken we niet in 'grote' of 'kleine' namen; wel in klanten die optimale dienstverlening vragen ! 

SKIDATA Netherlands (SKIDATA B.V.)
Lübeck 2
2993 LK Barendrecht
Tel.: +31 (0)180 692100
Fax: +31 (0)180 692099
E-mail: info@skidata.nl